Czas przygotowania i ilość porcji
40 minut, około 5 porcji.Produkty
- 2 cukinie,
- 5 ziemniaków,
- 1 cebula,
- 1 pietruszka,
- 1 pęczek koperku,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki masła,
- jogurt grecki,
- majeranek, sól, pieprz.
Przygotowanie
Cukinię, ziemniaki, pietruszkę i czosnek obierz ze skórki i umyj. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cukinię oraz cebulę, przez około 3 minuty. Następnie do garnka wlej litr wody i wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną pietruszkę i posiekany czosnek. Gotuj pod przykryciem, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie zmiksuj zupę blenderem i przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Na koniec dodaj jeszcze posiekany koperek i gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z odrobiną jogurtu greckiego.
Przygotowanie krok po kroku
Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu zupy krem z cukinii.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz