Czas przygotowania i ilość porcji
30 minut, 3 porcje.Produkty
- 1 por,
- 100 ml śmietanki 30%,
- pierś z kurczaka,
- 2 łyżeczki musztardy,
- 6 łyżek ryżu,
- łyżka oleju kokosowego,
- sól, pieprz.
Przygotowanie
Na patelni rozpuść łyżkę oleju kokosowego. Pierś z kurczaka umyj i pokrój w kostkę, a następnie usmaż na patelni. Mięso przypraw solą oraz pieprzem. W międzyczasie ugotuj ryż w osolonej wodzie. Pora umyj i pokrój w plasterki, również zieloną część. Dodaj do mięsa i smaż razem przez kilka minut. Do kubka wlej śmietankę i dodaj 2 łyżki musztardy oraz 1/4 kubka wody z gotowanego ryżu. Dokładnie wymieszaj i wlej na patelnie. Wszystkie składniki duś pod przykryciem przez kilka minut. Pod koniec sos dopraw solą oraz pieprzem i wrzuć ugotowany ryż. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerze.
Przygotowanie krok po kroku
Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu piersi kurczaka w sosie porowo - musztardowym.
lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuń