Czas przygotowania i ilość porcji
30 minut, 4 porcje.Produkty
- pierś z kurczaka,
- 1 czerwona papryka,
- 1 papryczka chili,
- 1 gruszka,
- 1 cebula,
- puszka pomidorów krojonych,
- świeża pietruszka,
- olej kokosowy,
- pieprz, sól, rozmaryn, słodka papryka, chili
Przygotowanie
Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na oleju kokosowym. Czerwoną paprykę, chili, cebulę i obraną gruszkę pokrój w kostkę. Wszystko dorzuć do mięsa i smaż, aż warzywa i gruszka zmiękną. Następnie zalej wszystko krojonymi pomidorami wraz z sosem. Danie przypraw solą, pieprzem, słodką papryką i papryką chili. Całość gotuj jeszcze przez około 10 minut. Gdy danie będzie gotowe dodaj do niego posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z ryżem.
Przygotowanie krok po kroku
Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz