Czas przygotowania i ilość porcji
40 minut, około 5 porcji.Produkty
- 1 litr wody,
- 100 ml koncentratu pomidorowego,
- 8 łyżek czerwonej soczewicy,
- 4 marchewki,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- łyżka masła,
- słonecznik,
- sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Przygotowanie
Marchewki, cebulę oraz czosnek umyj, obierz i pokrój w kostkę. Do garnka wlej litr wody i wrzuć pokrojone warzywa. Gotuj pod przykryciem przez około 5 minut. Następnie dorzuć 8 łyżek soczewicy, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj, aż soczewica będzie miękka. Zupę zmiksuj blenderem na krem. Dodaj łyżkę masła oraz zioła prowansalskie. Gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podaj z ziarnami słonecznika.
Przygotowanie krok po kroku
Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu pomidorowej zupy krem z czerwoną soczewicą.
fajne połączenie :)
OdpowiedzUsuńDzięki;-) polecam wypróbować i życzę smacznego ;-)
Usuń