śiadanie
obiad
kolacja
przekąski
koktajle

Mus kakaowy z kaszy jaglanej

sobota, 24 września 2016


30 min
Mus kakaowy z kaszy jaglanej
Przepyszny słodki mus przygotowany z nietypowego produktu, z kaszy jaglanej. W sam raz na zaspokojenie ochoty na małe, słodkie co nieco.

Czas przygotowania i ilość porcji

30 minut, 2 porcje.

Produkty

  • szklanka kaszy jaglanej,
  • szklanka mleka,
  • łyżka kakao,
  • łyżka miodu,
  • orzechy,
  • gorzka czekolada,
  • maliny, truskawki lub dżem owocowy do smaku.

Reklama

Przygotowanie

Kasze jaglaną wsyp do garnka i zalej mlekiem. Gotuj, aż całe mleko wsiąknie i kasza zmięknie. Gdy kasza ostygnie przełóż ją do wysokiego naczynia, dodaj kakao i miód, a następnie zmiksuj blenderem. Mus przełóż do naczyń, udekoruj owocami lub dżemem, posyp orzechami i startą, gorzką czekoladą.

Reklama

Przygotowanie krok po kroku

Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu musu kakaowego z kaszy jaglanej.


Wiem co jem:

Kasza jaglana polecana jest osobą będącym na diecie łatwostrawnej. Zalecana jest osobą, które nie mogą jeść glutenu, ponieważ go nie zawiera. Znajdziemy w niej za to dużą ilość białka, które jest łatwo przyswajalne. Kasza jaglana stanowi źródło witaminy z grupy B, witaminę E, żelazo oraz miedź. Kasza jaglana dobra jest dla naszego serca, ponieważ zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają na wzrost dobrego cholesterolu, a obniżają stężenie złego. Ma również właściwość rozgrzewające, dlatego poleca się ją przy przeziębieniu.

Spróbuj także:

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz