śiadanie
obiad
kolacja
przekąski
koktajle

Pierś z kurczaka w sosie porowo - musztardowym podana z ryżem

niedziela, 29 października 2017


30 min
Pierś z kurczaka w sosie porowo - musztardowym podana z ryżem
Pomysł na szybki i smaczny obiad. Pory w sosie musztardowym z piersią kurczaka. Danie, które dostarczy nam dawkę żelaza i wielu witamin, zapewni sytość, ale nie obciąży.

Czas przygotowania i ilość porcji

30 minut, 3 porcje.

Produkty

  • 1 por,
  • 100 ml śmietanki 30%,
  • pierś z kurczaka,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • 6 łyżek ryżu,
  • łyżka oleju kokosowego,
  • sól, pieprz.

Reklama

Przygotowanie

Na patelni rozpuść łyżkę oleju kokosowego. Pierś z kurczaka umyj i pokrój w kostkę, a następnie usmaż na patelni. Mięso przypraw solą oraz pieprzem. W międzyczasie ugotuj ryż w osolonej wodzie. Pora umyj i pokrój w plasterki, również zieloną część. Dodaj do mięsa i smaż razem przez kilka minut. Do kubka wlej śmietankę i dodaj 2 łyżki musztardy oraz 1/4 kubka wody z gotowanego ryżu. Dokładnie wymieszaj i wlej na patelnie. Wszystkie składniki duś pod przykryciem przez kilka minut. Pod koniec sos dopraw solą oraz pieprzem i wrzuć ugotowany ryż. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerze.

Reklama

Przygotowanie krok po kroku

Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu piersi kurczaka w sosie porowo - musztardowym.


Spróbuj także:

1 komentarz :