śiadanie
obiad
kolacja
przekąski
koktajle

Kurczak w sosie paprykowo-pomidorowym

poniedziałek, 28 listopada 2016


30 min
Kurczak w sosie paprykowo-pomidorowym
Obiad dla wielbicieli ostrych smaków. Pierś z kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym z chili podany z ryżem.

Czas przygotowania i ilość porcji

30 minut, 4 porcje.

Produkty

  • pierś z kurczaka,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 papryczka chili,
  • 1 gruszka,
  • 1 cebula,
  • puszka pomidorów krojonych,
  • świeża pietruszka,
  • olej kokosowy,
  • pieprz, sól, rozmaryn, słodka papryka, chili

Reklama

Przygotowanie

Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na oleju kokosowym. Czerwoną paprykę, chili, cebulę i obraną gruszkę pokrój w kostkę. Wszystko dorzuć do mięsa i smaż, aż warzywa i gruszka zmiękną. Następnie zalej wszystko krojonymi pomidorami wraz z sosem. Danie przypraw solą, pieprzem, słodką papryką i papryką chili. Całość gotuj jeszcze przez około 10 minut. Gdy danie będzie gotowe dodaj do niego posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z ryżem.

Reklama

Przygotowanie krok po kroku

Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym.



Spróbuj także:

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz