śiadanie
obiad
kolacja
przekąski
koktajle

Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym

środa, 16 listopada 2016


30 min
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym
Ciasteczka orzechowe przygotowane na bazie mąki owsianej i masła orzechowego. Pyszna i zdrowa orzechowa przekąska.

Czas przygotowania i ilość porcji

30 minut, około 12 porcji.

Produkty

  • 1 i 1/2 szklanki mąki owsianej,
  • 4 łyżki masła orzechowego,
  • 100 g masła,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki mleka
  • dodatki np. zmielone orzechy.

Reklama

Przygotowanie

W kąpieli wodnej rozpuść masło i masło orzechowe. Do miski wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy oraz dodatki. Gdy masło się rozpuści wymieszaj je z, również rozpuszczonym, masłem orzechowym i odstaw do ostygnięcia. Gdy masło wystygnie wlej je do miski z suchymi składnikami i dodaj jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Na blasze połóż papier do pieczenia i uformuj na nim ciasteczka. Piecz przez około 15-20 minut.

Reklama

Przygotowanie krok po kroku

Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu ciasteczek owsianych z masłem orzechowym.


Spróbuj także:

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz