Czas przygotowania i ilość porcji
30 minut, około 12 porcji.Produkty
- 1 i 1/2 szklanki mąki owsianej,
- 4 łyżki masła orzechowego,
- 100 g masła,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki mleka
- dodatki np. zmielone orzechy.
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuść masło i masło orzechowe. Do miski wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy oraz dodatki. Gdy masło się rozpuści wymieszaj je z, również rozpuszczonym, masłem orzechowym i odstaw do ostygnięcia. Gdy masło wystygnie wlej je do miski z suchymi składnikami i dodaj jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Na blasze połóż papier do pieczenia i uformuj na nim ciasteczka. Piecz przez około 15-20 minut.
Przygotowanie krok po kroku
Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu ciasteczek owsianych z masłem orzechowym.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz