Czas przygotowania i ilość porcji
30 minut, 2 porcje.Produkty
- szklanka kaszy jaglanej,
- szklanka mleka,
- łyżka kakao,
- łyżka miodu,
- orzechy,
- gorzka czekolada,
- maliny, truskawki lub dżem owocowy do smaku.
Przygotowanie
Kasze jaglaną wsyp do garnka i zalej mlekiem. Gotuj, aż całe mleko wsiąknie i kasza zmięknie. Gdy kasza ostygnie przełóż ją do wysokiego naczynia, dodaj kakao i miód, a następnie zmiksuj blenderem. Mus przełóż do naczyń, udekoruj owocami lub dżemem, posyp orzechami i startą, gorzką czekoladą.
Przygotowanie krok po kroku
Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu musu kakaowego z kaszy jaglanej.
Wiem co jem:
Kasza jaglana polecana jest osobą będącym na diecie łatwostrawnej. Zalecana jest osobą, które nie mogą jeść glutenu, ponieważ go nie zawiera. Znajdziemy w niej za to dużą ilość białka, które jest łatwo przyswajalne. Kasza jaglana stanowi źródło witaminy z grupy B, witaminę E, żelazo oraz miedź. Kasza jaglana dobra jest dla naszego serca, ponieważ zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają na wzrost dobrego cholesterolu, a obniżają stężenie złego. Ma również właściwość rozgrzewające, dlatego poleca się ją przy przeziębieniu.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz