śiadanie
obiad
kolacja
przekąski
koktajle

Pomidorowa zupa krem z czerwoną soczewicą

piątek, 6 października 2017


40 min
Pomidorowa zupa krem z czerwoną soczewicą
Zupa pomidorowa w trochę innym wydaniu. Prosta w przygotowaniu, pikantna w smaku. Pomidorowa zupa krem na bazie czerwonej soczewicy z dodatkiem marchewki, cebuli i czosnku.

Czas przygotowania i ilość porcji

40 minut, około 5 porcji.

Produkty

  • 1 litr wody,
  • 100 ml koncentratu pomidorowego,
  • 8 łyżek czerwonej soczewicy,
  • 4 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżka masła,
  • słonecznik,
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie.

Reklama

Przygotowanie

Marchewki, cebulę oraz czosnek umyj, obierz i pokrój w kostkę. Do garnka wlej litr wody i wrzuć pokrojone warzywa. Gotuj pod przykryciem przez około 5 minut. Następnie dorzuć 8 łyżek soczewicy, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj, aż soczewica będzie miękka. Zupę zmiksuj blenderem na krem. Dodaj łyżkę masła oraz zioła prowansalskie. Gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podaj z ziarnami słonecznika.

Reklama

Przygotowanie krok po kroku

Krótka foto relacja z mojego gotowania, która mam nadzieje pomoże Ci w przygotowaniu pomidorowej zupy krem z czerwoną soczewicą.



Spróbuj także:

2 komentarze :